Blir det till kvällsmat! Vad äter ni ikväll?
4 portioner/st.
500 gram valfri köttfärs (jag använde älg och det gick alldeles utmärkt)
1 tsk salt
1 krm peppar
1,5 dl riven ost
2 st ägg
0,5 dl vispgrädde
2 msk finhackad purjo (jag använde som vanligt fryst)
2 msk finhackad persilja (går också bra med fryst)
11 st ca 10-12 skivor rökt skinka
Sås:3 dl vispgrädde
0,5 dl chilisås
salt, svartpeppar, rosépeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta samman färsen med salt, peppar, riven ost, ägg, grädde, purjo och persilja.
3. Lägg ut skinkskivorna på en stor skärbräda och fördela färsen över dem.
4. Rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt.
5. Rör samman grädden med chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
6. Häll såsen över färsrullarna. Strö över lite rosépeppar.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Ös rullarna några gånger under tiden.
Låter gott!
Här blev det kalkonkassler med potatis o gräddfil.